Αλληλεγγυη στον Β. Δημακη

Ανάρτηση πανό στην περιοχή της Άνω Πόλης ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας-δίψας Β. Δημάκη, αλλά και στους αιχμαλώτους του κράτους, που την τελευταία περίοδο βιώνουν ακόμη πιο ακραία κατασταλτικά μέτρα.

Εν μέσω πανδημίας, βλέπουμε να εκτυλίσσεται μια σειρά κατασταλτικών κινήσεων μέσα στις ελληνικές φυλακές. Εκδικητικές μεταγωγές (Π. Ρούπα, Ν. Μαζιώτης), εισβολές ΕΚΑΜιτών και έρευνες σε κελιά και πτέρυγες αναρχικών ή απείθαρχων κρατουμένων (Ν. Μαζιώτης, Γ. Μιχαηλίδης, Π. Ρούπα, Κ. Αθανανασοπούλου κ.α.), θάνατοι, ξυλοδαρμοί κ.ο.κ..

Συγκεκριμένα, στις 9/4 πεθαίνει στις φυλακές Ελαιώνα η Αζιζέλ Ντενίρογλου, η οποία εμφάνισε υψηλό πυρετό, πόνο στο στήθος και δύσπνοια. Προφανώς και η σωφρονιστική υπηρεσία αδιαφόρησε και δεν την παρέπεμψε σε γιατρό. Την επομένη, ξεσπά εξέγερση με τις κρατούμενες να βάζουν φωτιά σε στρώματα και ρούχα, να προκαλούν φθορές στα ψυγεία. Η απάντηση των κατασταλτικών μηχανισμών, αναμενόμενη. Βίαιη καταστολή. Στις 21/4 σημειώνεται ένας ακόμη θάνατος, αυτή τη φορά στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ο Σελίμ Ζερολάρι εμφάνισε φλεγμονή σε δόντι και του χορηγήθηκε αντιβίωση, χωρίς να γίνει εξέταση. Η στάση των σωφρονιστικών δεν μας εκπλήσσει. Άλλωστε, οι έγκλειστοι ανέκαθεν λογαριάζονταν ως καύσιμα και αναλώσιμα υλικά.

Επιπλέον, στις 16/4 ο Β. Δημάκης μεταγάγεται από τον κορυδαλλό στις φυλακές Γρεβενών, με αποτέλεσμα να χάσει τις εκπαιδευτικές του άδειες. Στις 21/4 ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές κορυδαλλού και από τις 27/4 και απεργία δίψας.

Στον πόλεμο που μαίνεται και απέναντι σε κάθε πρωτόγνωρη συνθήκη πάντοτε θα στεκόμαστε δίπλα στους αιχμαλώτους του κράτους δείχνοντας την αλληλεγγύη μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν έρμαιο στα χέρια του σωφρονιστικού συστήματος. Καμία επίθεση απέναντι στους κρατούμενους δε θα μείνει αναπάντητη.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ-ΔΙΨΑΣ Β. ΔΗΜΑΚΗ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *